Facebook wprowadza opcję 'Snooze': nowy sposób na wyciszenie znajomych
Facebook wprowadza opcję 'Snooze': nowy sposób na wyciszenie znajomych
Facebook ogłosił nową opcję, która pozwala użytkownikom na wyciszenie osób i stron bez konieczności ich unfollowowania czy usuwania. Funkcja ta, znana jako 'Snooze', jest obecnie testowana wśród użytkowników w Stanach Zjednoczonych.
Po kliknięciu na menu rozwijane obok nazwy osoby, strony lub grupy, użytkownik może wybrać opcję #SNOOZE. Dzięki temu można wyciszyć innych na określony czas: 24 godziny, 7 dni lub 30 dni. Co istotne, osoba, która została 'snoozed', nie jest informowana o tym działaniu, co zapewnia pełną anonimowość.
Wprowadzenie tej funkcji może być odpowiedzią na rosnące potrzeby użytkowników, którzy pragną lepiej zarządzać swoją interakcją w serwisie społecznościowym. Czy to nowa era w relacjach online?
Na podstawie: Źródła








